Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas se sastao sa predstavnicima Društva matematičara , Vojislavom Andrićem, predsednikom Društva matematičara, Miljanom Kneževićem , prodekanom Matematičkog fakulteta i Bojanom Bašićem, predsednikom državne komisije za matematička društva Srbije.

Tom prilikom ministar je čestitao na ostvarenom uspehu matematičke ekipe iz Srbije na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu i poželeo da i na narednim takmičenjima naši predstavnici budu okićeni medaljama.

Uspeh koji je na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu postigla naša mlada ekipa je veliki podsticaj i dokaz da u obrazovanje moramo ulagati  jer ćemo samo tako budućim naraštajima obezbediti siguran put ka uspehu, rekao je Šarčević .

Predsednik Društva matematičara, Vojislav Andrić iskazao je zahvalnost Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na podršci koju je mlada ekipa matematičara imala tokom boravka u Brazilu.

Tim mladih matematičara osvojio je četiri srebrne i dve bronzane medalje kao i 18. mesto u konkurenciji timova iz 111 zemalja.