Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Nebojša Ranđelović primio je delegaciju Ministarstva prosvete i nauke Ukrajine, koju je predvodio dr Selecki Artur Mikolajevič, zamenik ministra prosvete i nauke Ukrajine. Sastanku, održanom u Ministarstvu, prisustvovao je ambasador Ukrajine Oleksandar Aleksandrovič.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za proširenje dosadašnje prosvetne saradnje, kao i uspostavljanju naučno-tehničke saradnje dve zemlje.

Državni sekretar prof. dr Nebojša Ranđelović, naveo je da Srbija i Ukrajina imaju dugogodišnje prijateljske odnose, kao i dobru saradnju u oblasti obrazovanja.

Iako postoji dobra saradnja u oblasti visokog obrazovanja i saradnja između univerziteta, nesumnjivo da postoji prostor za njeno unapređenje“ rekao je Ranđelović.

On je istakao da, postoje potencijali i za uspostavljanje bilateralne naučno-tehničke saradnje i predložio zaključivanje sporazuma o naučnoj saradnji između dva Ministarstava.

Dr Selecki predstavio je obrazovne ciljeve u Ukrajini, a posebno je naglasio potrebu za unapređenjem buduće naučne saradnje.

Rektor Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta prof. dr Lucki Maksim Georgijevič, istakao je značaj razmene iskustava i stručnjaka u oblasti vazduhoplovnog visokog obrazovanja, s obzirom na mogućnosti koje postoje u Republici Srbiji.

Rektor nacionalnog univerziteta za fizičko vaspitanje i sport prof. dr Imas Jevgenij Viktorovič i predsednik Ukrajinske federacije učeničkog sporta Greba Roman Vladimirovič, naglasili su značaj učešća na zajedničkim sportskim učeničkim manifestacijama.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici ministra za dualno obrazovanje i međunarodnu saradnju prof.dr Gabrijela Grujić i dr Aleksandar Jović.