Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić razgovarala je sa državnom ministarkom za spoljne poslove Republike Indije, Minakši Lekhi, u okviru Komemorativnog skupa u čast šest decenija od osnivanja  Pokreta nesvrstanih zemalja, koji je održan u Beogradu. Državna ministarka iskazala je veliko interesovanje za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti obrazovanja, a posebno u oblasti dualnog obrazovanja.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima uvođenja i implementacije dualnog obrazovanja u Republici Indiji. Pomoćnica ministra je tom prilikom predstavila Nacionalni model dualnog obrazovanja, koji se uspešno sprovodi u našoj zemlji, a državna ministarka je bila zainteresovana i da sazna dosadašnja iskustva sa realizacijom dualnog obrazovanja u Srbiji, kako bi se ono mogla primeniti i u Indiji.

Na sastanku je predložena i poseta predstavnika našeg ministarstva školama u Indiji, da bi se bolje sagledale potrebe i mogućnosti te zemlje, kako bi Republika Srbija pomogla u uspostavljanju dualnog obrazovanja u obrazovni sistem Republike Indije,  po našem modelu.

Takođe se razgovaralo o potencijalnom potpisivanju memoranduma o budućoj saradnji između Republike Srbije i Republike Indije, u oblasti dualnog obrazovanja, sa posebnim fokusom na razvoj vazduhoplovstva, saradnji i školovanju studenata iz Indije u Republici Srbiji.