Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić, u petak 26. februara 2016. godine otvoriće konferenciju „Nove tehnologije u obrazovanju“, koja se održava u Belekspo centru, Španskih boraca 74 ( ulazak iz hotela „Holiday inn“) .

Svečano otvaranje konferencije i sajma je u 9 časova. Na konferenciji obratiće se i Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Kler Sirs, direktor Britanskog saveta za zapadni Balkan i drugi. „Nove tehnologije u obrazovanju“, je najveći događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) na svim nivoima obrazovanja sa ciljem osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija.

Za učešće na konferenciji prijavilo se više od 5.000 učitelja, nastavnika, univerzitetskih profesora, direktora škola, roditelja, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora iz više od 20 zemalja.

Tokom dvodnevne konferencije, na sajamskom delu, za štandom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) , više od 50 učesnika i nastavnika iz osnovnih i srednjih škola će prikazivati praktičnu upotrebu IKT u učionici. Drugog dana sajma očekuje nas radionica StartIt-a na temu zloupotrebe NT i o tome kako najčešće grešimo prilikom upotrebe mobilnih i veb aplikacija, kao i prezentacija dve škole koje učestvuju u projektu ,,Sprečavanje osipanja učenika iz obrzovnog sistema RS“ koje će nam prikazati kako nove tehnologije doprinose zadržavanju mladih u obrazovnom procesu.

Zvaničan program Konferencije pronađite OVDE – haštag događaja je #novetehnologije

Program predavanja na štandu broj 5 koji MPNTR organizuje sa MTTT i SIPRU pronađite u nastavku teksta, a u svakom trenutku možete pratiti uživo prenos predavanja nastavnika i eksperata na You tube kanalu MPNTR.