Kompanija Telekom Srbija pokreće treći ciklus projekta „Stvaramo znanje“ u okviru koga je, tokom protekle dve godine, opremljeno 40 informatičkih kabineta u 40 osnovnih škola širom Srbije. Projekat kojim kompanija ulaže u obrazovanje i daje podršku osnovcima da unaprede svoje znanje, sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je dalo predlog škola za koje će građani moći da glasaju putem zvanične Fejsbuk stranice MTS Tvoj svet na linku http://bit.ly/StvaramoZnanjeTelekomSrbija.

Od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće kao nagradu sredstva za opremanje računarskih kabineta savremenom informatičkom opremom. 

Kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave, škole su podeljene u četiri geografske oblasti. Iz svake od njih, na kraju glasanja, po 5 škola sa najvećim brojem glasova dobija računarski kabinet.

Glasanje je počelo 27. maja u 12 časova  i trajaće do 5. juna u podne, nakon čega će biti proglašene škole koje su pobedile u ovoj akciji. Kompanija Telekom Srbija poziva sve korisnike društvene mreže Fejsbuk da posete zvaničnu MTS stranicu i svojim glasovima utiču na odabir škola kojima će biti opremljeni informatički kabineti.

Projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji je Telekom Srbija pokrenuo u cilju osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem. Za program „Pokrećemo pokretače“ i posvećenost principima društvene odgovornosti kompanija Telekom Srbija nagrađena je jednom od najznačajnijih nagrada za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije.