Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić posetio je danas Osnovnu školu „Branko Radičević“’ na Novom Beogradu gde nastavnici, i za vreme zimskog raspusta, organizuju različite radionice na kojima učenici mogu da steknu nova znanja i veštine.

Ministar Verbić je istakao da je dolaskom u Osnovnu školu „Branko Radičević“ želeo da pokaže dobar primer kako se efikasno koristi vreme u školi i naveo da je to dobar primer koji treba primenjivati.

„Nije škola samo van raspusta. I u toku raspusta može efikasno da se upotrebi vreme da učenici nešto nauče. Ovde postoji prostor i nastavnici koji žele da rade sa đacima i u toku raspusta. Želimo da taj model što je više moguće pretvorimo u sistem“, rekao je ministar Verbić.

Navodeći da se sve vreme priča o tome kako bi trebalo rasteretiti đake i kako bi trebalo smanjiti broj časova, ali istovremeno i kako bi učenici trebalo više da rade, ministar je ocenio  da učenici ne moraju sve da rade na časovima kada postoje radionice. Kako je istakao, svi đaci koji su danas u školi su tu zato što su iskazali interesovanje i što žele i jedva čekaju priliku da nauče i usavrše se.

Učenici su danas imali radionice iz srpskog jezika, nemačkog jezika, informatike i narodne radinosti, a i pevanjem u horu, iskazali su svoj muzički talenat. U školi postoje i likovna i dramska radionica, čitanje i razumevanje pročitanog, zanimljiva matematika, origami – pravljenje cvetova od papira, heklanje i štrikanje, čuvari prirode…

Direktorka Osnovne škole “Branko Radičević“ Smiljana Pavlović rekla je da se od prošlog zimskog raspusta škola organizuju radionice, te da ih pohađaju učenici koji su tokom raspusta u Beogradu i koji to žele, ali i da se tokom raspusta organizuje i dodatna i dopunska nastava za učenike .

Ministar Verbić je sa direktorkom posadio i sadnicu bora, koju je dobio kao poklon od Osnovne škole „Srbija“ iz Crkvine u opštini Šamac u Republici Srpskoj koju su otvorili premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.