Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas 46 godina postojanja i uspešnog rada Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.

Čestitam jer ste uspeli da odolite svim izazovima i da ostvarujete tradicionalno dobre rezultate u oblasti elektrotehnike i mašinstva, da se razvijate u naučno-istraživačkoj delatnosti, pa i da uvedete dualne studije i tako razvijate onaj praktični deo koji je podjednako važan kao teorijski za najbolje ishode studija“, rekao je on.

On je istakao da je postojanje visokog obrazovanja u Čačku u oblasti tehničkih nauka dalo očekivani doprinos razvoju industrije.

Prirodno je što su programi studija koncipirani prema potrebama studenata i zahtevima tržišta, a obuhvataju izučavanje najsavremenijih stručnih disciplina koje prate brzi tehnološki razvoj svetske industrije. I to je zaista najbolja kombinacija za uspeh i siguran doprinos studentima, njihovom ličnom razvoju i razvoju društva u kojem živimo“, rekao je on.

Dodao je da Ministarstvo prosvete svaku svoju aktivnost i rad zasniva na tome šta je tom učeniku, studentu potrebno da bi se razvio u uspešnog i srećnog pojedinca.

Zato mi je drago i kad imamo jasnu i održivu Strategiju obrazovanja, Zakon o visokom obrazovanju, ili Zakon o studentskom organizovanju koja doprinose kvalitetnijem obrazovanju, kao i brojna ulaganja u nove vrtiće, renovirane škole, pa i nove zgrade fakulteta i bolje uslove za studiranje“, rekao je ministar.