Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas završnom času u ovoj sezoni polaznica Instituta za ženski sport u Sportskom centru Žarkovo.

Ministar Ružić je zahvalio Marini Maljković, koja je osnivač ovog instituta, zbog svega što je uradila u prethodnom prediodu, zahvaljujući njenom entuzijazmu i energiji.

On je naglasio da je Institut za ženski sport važna inicijativa i naglasio da  bavljenje sportom i obrazovanje ne mogu da budu na dva koloseka.

To je jedan kolosek, koji decu uči etici, takmičarskom duhu, pravilima ponašanja, socijalizaciji i kod njih gradi i moralne i lične vrednosti, koje su garant da ćemo imati zrele ljude u budućem periodu, koji će biti dragocen deo našeg društva“, rekao je on.

Ružić je nakon javnog časa, prisustvao i humanitarnoj akciji, koju je organizovala Marina Maljković i ambasadorke Insituta za ženski sport.

Zahvalni smo Marini Maljković na ovako humanom gestu i inicativi da se prodajom umetničkih dela i opreme prikupe sredstva za donaciju odeljenjima u bolnicama“, rekao je Ružić.