Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa studentima Pravnog fakulteta u Beogradu o značaju vakcinacije mladih protiv Kovida 19.

U razgovoru sa studentima Ružić je poručio da je jedini način da se pobedi korona dostizanje kolektivnog imuniteta i naveo da je i sam primio tri doze vakcine.

Ministar je kazao da je u prosveti vakcinisano oko 52 odsto zaposlenih i dodao da je više puta ukazaivao na značaj imunizacije.

I dalje nemamo dovoljno vakcinisanih građana za potpunu imunizaciju i pobedu nad Korona virusom koja bi, najjednostavnijim rečima, značila i potpuni povratak uobičajenom načinu života“, kazao je Ružić i dodao da smatra da su ovakvi razgovori i diskusije veoma značajni.

On je podsetio da su studenti od marta mogli da se vakcinišu u studentskim poliklinikama i domovima širom Srbije, kao i da postoji onlajn savetovalište i mnoge druge aktivnosti posvećene značaju vakcinacije.

Prema njegovim rečima, upućen je i zahtev Kriznom štabu da se formira poseban Tim koji bi pratio stanje na fakultetima, kao što je slučaj sa osnovnim i srednjim školama.

Ružić je ocenio i da je saradnja sa predstavnicima studenata izuzetno dobra.

Gledali smo da sve ideje, odnosno iskazane potrebe u vezi načina studiranja uslišimo i pošaljemo preporuke visokoškolskim ustanovama”, dodao je ministar.