U predškolskoj ustanovi ,,Lane“, u Aleksincu potvrđeno je da je jedna vaspitačica pozitivna na COVID 19.

Na osnovu razgovora sa direktorkom utvrđeno je da su sve propisane mere blagovremeno preduzete. Kontaktirane su relevantne službe, svi koji su mogli da budu u kontaktu sa vaspitačicom i detetom udaljeni iz Ustanove i upućeni na testiranje i dalje praćenje i kućnu izolaciju. Prema izveštaju vaspitačica je bila poslednji put na radnom mestu u utorak 12. maja i od tada nije dolazila u Ustanovu.

Za razliku od Predškolske ustanove u Vlasotincu gde je direktorka obaveštena sa zakašnjenjem od strane Doma zdravlja, u Aleksincu je sve urađeno prema propisima i vaspitačica nije boravila u vrtiću 7 dana. Opštinska prosvetna inspekcija je podnela izveštaj 19. maja Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, republičkoj prosvetnoj inspekciji u Nišu, sanitarnoj i zdravstvenoj inspekciji u Aleksincu.

Preškolska ustanova ,,Lane“ i direktorka su postupili po svim instrukcijama u vezi sa postupanjem i organizacijom rada predškolskih ustanova u okviru novog režima mera u vreme trajanja epidemije COVID 19.