Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas Srednju tehničku PTT školu u Beogradu u kojoj od ove školske godine postoji novi profil po dualnom modelu – tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacionih usluga.

Učenici koji se školuju za ovo zanimanje će znanja sticati i u JP „Pošta Srbije“.

Ugovor o saradnji Srednje tehničke PTT škole i JP „Pošta Srbije“ danas su u prisustvu ministra Ružića potpisali vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Zoran Đorđević i direktor škole Goran Stanojević.

Ministar Ružić istakao je da je veoma važno da obrazovanje drži korak sa napretkom i omogući učenicima brzo uključivanje u svet rada.

Ružić je naveo i da ova srednja škola ima tradiciju dugu više 60 godina i da je u njoj znanje steklo više od 10.000 mladih stručnjaka koji su nastavili da svoje znanje primenjuju u respektibilnim domaćim i inostranim kompanijama.

Od ove školske godine na obrazovni profil Tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacionih usluga upisano je 30 učenika po dualnom modelu nastave i 30 po klasičnom modelu.

V.d direktor JP „Pošta Srbija“ Zoran Đorđević zahvalio je ministru Ružiću na spremnosti da se ovaj sporazum realizuje.

Zahvaljujući tome faktički već od ove godine imamo instruktore u Pošti Srbije koji su spremni i sertifikovani da ovim mladim ljudima drže obuke“, naveo je on.