UNESKO Institut za informacione tehnologije u obrazovanju (UNESCO IITE) i Šangajski otvoreni univerzitet (SOU) pozivaju škole, organizacije za stručno obrazovanje i obuku i univerzitete da razmenjuju najbolje prakse o digitalnim transformacijama vezanim za upotrebu naprednih IKT u obrazovanju, uključujući veštačku inteligenciju (AI).

Najbolje prakse se prikupljaju u okviru zajedničkog projekta UNESCO IITE/SOU na temu „Promovisanje izgradnje IKT kapaciteta i otvorenog obrazovanja u doba veštačke inteligencije i digitalnih tehnologija“. Sveukupna svrha ovog projekta je da podstakne upotrebu inovativnih pristupa zasnovanih na IKT u državama članicama UNESKO sa posebnim fokusom na otvoreno obrazovanje kako bi se proširio pristup relevantnim mogućnostima celoživotnog učenja i poboljšao kvalitet učenja. Zbirka najboljih praksi ima za cilj da među nastavnicima poboljša razumevanje potencijala, koristi i ograničenja veštačke inteligencije i naprednih IT-a. Inovativne prakse će biti uopštene u analitičkom izveštaju, uključujući nove načine rada i transformativno razmišljanje i delovanje „izvan okvira kutije“, obrađene teme, upotrebljenu metodologiju i moguće kanale koji se koriste za stvaranje promena u obrazovanju.

Da biste učestvovali u Inicijativi i podelili svoje inovativno iskustvo u korišćenju naprednih IKT u obrazovanju, popunite obrazac na sledećem LINKU:

Prikupljene najbolje prakse koristiće se za izradu analitičkog pregleda koji će biti široko distribuiran.

Rok za podnošenje prijava: 30. jun 2021. godine.